Kembali Kepada Al-Quran Kenapa Dan Bagaimana? Jilid 2

Tajuk: Kembali Kepada Al-Quran Kenapa Dan Bagaimana? Jilid 2

 

Penulis: Dr. Majdi Al-Hilali

 

Penerbit: Jabatan Mufti Kerajaan Negeri, Negeri Sembilan

 

TahunTerbit: 2008

 

Harga: RM10.00

 

Bil. Halaman: 234 muka surat

 

Sipnosis:

Al-Quran sarat dengan kisah-kisah umat terdahulu di kalangan orang-orang yang beriman dan yang kafir. Fokus yang diberikan oleh AL-Qoran di dalam hal ini adalah luas daripada focus yang lain. Ini bererti kita perlu menumpukan perhatian yang serius terhadap hal ini.

Setiap kisah yang disebut oleh Al-Quran tentang pertembungan antara al-haq dan al-batil itu mengandungi pengajaran yang bermanfaat untuk memantapkan keyakinan hati orang yang beriman supaya mereka mampu mengharungi kesukaran serta cabaran di dalam perjalanan dakwah. Di samping kisah-kisah tersebut merupakan kejadian atau peristiwa yang yang sentiasa berulang di dalam sejarah kehidupan manusia. Hal ini menunjukkan bahawa pengulangan peristiwa itu bukan bermaksud sesuatu perkara yang baru. Oleh itu hakikat ini dinyatakan oleh Allah SWT.

Sesiapa yang meneliti kisah-kisah umat terdahulu akan mendapati bagaimana melalui kisah-kisah tersebut Allah SWT menjelaskan secara praktikal Sembilan cabang hidayah yang telah diterangkan dahulu. Melalui Sembilan cabang itu…………. (sila baca keseluruhannya di dalam buku ini terbitan Jabatan Mufti Kerajaan Negeri, Negeri Sembilan)

Sebarang pertanyaan dan pembelian, sila hubungi 06-7652526 / 2426 / 2416 ( Unit Sumber Maklumat )

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply

  • WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann
    Change Font Size
    Contrast